Cum Personalizam un tricou?

Cum Personalizam un tricou?



In articolul urmator, dorim sa exemplificam procesul de realizare (personalizare ) a unui tricou cu logo, text sau imagine.
Sa-i dam drumul:

In primul rand pentru un rezultat cat mai bun a printului final, imaginea sau grafica pe care dorim sa o imprimam pe tricou trebuie sa fie o imagine VECTORIALA . Ce inseamna o imagine vectoriala?
- Imaginea vectoriala are o caracteristica speciala, care ne ajuta in mod special pe noi, cei care lucram cu grafice pentru print:
  Imaginea vector creeata cu un program special  Corel Draw, sau Adobe Ilustrator are proprietatea de a fi marita sau micsorata oricat fara as pierde
  din calitate.


Diferenta intre imagine tip Raster (jpeg, gif,png, tiff ) si imaginea vector (svg)

- Grafica vectorială este un procedeu prin care imaginile sunt construite cu ajutorul descrierilor matematice prin care se determină poziția, lungimea și direcția liniilor folosite în desen. Imaginile vectoriale sunt complementare imaginilor bitmap, din grafica raster, în care imaginile sunt reprezentate ca un tablou de pixeli.

Dupa pregatirea graficii pentru print se alege dimensiunea la care se face printul pentru personalizare. Noi, echipa Story Print realizam personalizarea materialeler textile prin Sublimare si Termotransfer. Urmeaza sa folosim si metodata revolutioanara DTF. Imprimarea DTF oferă o alternativă mai modernă, comparativ metodelor mai vechi de imprimare precum serigrafia, sublimarea sau imprimarea direct în țesătură (DTG). Dar acest lucru il vom dezbate intr-un articol viitor. Sa revenim: Sublimarea reprezinta procedeul de personalizare a materilelor textile (neaparat albe la culoare ), din poliester 100% prin încalzirea unei substante (in cazul de fata cerneala de sublimare) din stare solida, direct în stare de vapori (gazoasa), fara a mai trece prin starea lichidă.
Acest procedeu a mai fost discutat intr-un articol anterior.


Video procedeul de sublimare.

-Termotransferul este procedeul termic prin care se aplica pe un material textil un element grafic ( grafica vectoriala) alcatuit dintr-o combinatie de una sau mai multe imagini (personalizarea tricourilor prin metoda multi layer este tot mai des intalnita). Rezultatul obtinut este deosebit prin cromatica saturata si prin aspectul 3D al printului.

   


Termotrasferul se realizeaza utilizand o presa profesionala, pneumatica sau manuala.

 


Grafica fiind vectorizata, pentru obtinerea ei in mod fizic utilizam un Cutter Plotter profecional pentru taierea materialului (Vinyl) pe conturul imaginii create.

             

Dupa terminarea precedeelor tehnice si existenta graficii pentru print, trecem la alegerea tricourilor.
Tricourile comercializate de noi, www.story-print.ro sunt din bumbac 100%, combinatii bumbac-poliester sau poliester 100%. Alegerea tricoului pentru personalizat trebuie facuta in functie utilizarea acestuia.

                                                             

 
linkedin.com/in/asivo-print-srl-19839a207

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!